Snart lanserar vi en digital tjänst för att ansökan om stöd hos oss. Håll utkik!

Stöd till arbetsgivare

Att stå inför en omställning är ofta förknippat med osäkerhet och oro, med många frågor inför och under processen. Med en förståelse för hur omställningen går till blir processen tryggare för alla. Omstella erbjuder därför dig som arbetsgivare stöd inför, under och efter er omställning. Vi ger också stöd till medarbetare som berörs av uppsägningar och till de medarbetare som är fortsatt anställda.

Stöd till arbetsgivare

För att skapa trygghet inför och under en omorganisation erbjuder vi olika typer av stöd till dig och dina medarbetare: 

  • Presentation av innehållet i vårt stöd för er och era medarbetare, såväl de som kommer att få lämna som de som blir kvar
  • Stöd i frågor och funderingar kring uppsägningsprocessen
  • Seminarier eller webbinarier i tre steg där vi lägger grunden för:
    • Insikt och förståelse för omställningsresan ni har framför er. Detta bör ni tänka på och planera för så att det blir så bra som möjligt.
    • Verktyg för att hantera alla reaktioner i organisationen som kommer med en omställning.
    • Hur man planerar och genomför bra samtal för både individen och dig själv som arbetsgivare. Både teori och träning.

Varje tillfälle är på 1-3 timmar

 

Stöd till medarbetare

Vi stöttar dina uppsagda medarbetare och dina medarbetare i anställning så att de kommer vidare i karriären. De kan ha möjlighet att få rådgivning, ekonomisk ersättning och kompetensstöd. De kan även få tillgång till olika tjänster så som jobbsökningsportal och verktyg för att skriva cv och motivationsbrev. Medarbetare kan få stöd som längst till och med månaden innan de fyller 66 år.

 

Om ansökan

Anställd medarbetare kan skicka in en ansökan till oss direkt. Uppsagd medarbetare behöver anmälas in till oss av dig som arbetsgivare och därefter behöver de göra en egen ansökan. Ansökan från både arbetsgivare och uppsagd medarbetare måste ha kommit in till Omstella inom två år efter sista anställningsdag för att stöd ska kunna beviljas.

För ansökan mejla kontakt@omstella.se