Rådgivning

Vi finns här för dig oavsett om du har en tydlig bild av ditt nästa steg i arbetslivet eller om du behöver reflektera och utforska hur du på bästa sätt säkerställer din fortsatta konkurrenskraft och anställningsbarhet på arbetsmarknaden. Tillsammans med Omstellas erfarna rådgivare och studie- och yrkesvägledare får du de bästa förutsättningarna för att möta en ny spännande framtid.

Rådgivning

För dig som arbetar hos en Omstella-ansluten arbetsgivare erbjuder vi individuell rådgivning om du vill vidareutveckla dig eller utveckla nya färdigheter inom ditt nuvarande yrkesområde. Vi kan också stötta dig om du vill eller behöver byta yrkesinriktning helt. Målet är alltid att stärka dig och din position på arbetsmarknaden. 

Vi stöttar dig med att skapa inspirerande och strukturerade CV:n och personliga brev som bidrar till att öka dina chanser att bli kallad till intervju. Du kan också få hjälp med intervju- och presentationsteknik samt hur du förbättrar din närvaro på professionella nätverksplattformar såsom LinkedIn. Om du funderar på att starta eget företag, kan du även få vägledning genom den processen. 

 

Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledningen består av samtal där vi tillsammans skapar klarhet i din beslutsprocess, strategier för att nå komma vidare i ditt arbetsliv, samt vägledning kring utbildningar som passar dina intressen och mål. Samtalen hjälper dig att navigera mot dina mål med hänsyn till dina individuella förutsättningar och möjligheterna på arbetsmarknaden. 

Vi kan även hjälpa till med: 

  • Ett yttrande till CSN om du vill ansöka om, eller redan har ansökt om CSN:s omställningsstudiestöd 
  • Validering av din kompetens
  • Att identifiera utbildningar som inte finns i det reguljära utbildningssystemet 

 

Nöjdhetsgaranti

När du beviljas stöd från Omstella tilldelas du en erfaren rådgivare som står vid din sida under hela din resa mot ditt framtida arbetsliv. Vi vill att du alltid ska känna dig nöjd med den rådgivning vi erbjuder – därför har du alltid rätt att byta rådgivare hos Omstella.  Detta gör du genom att eposta kontakt@omstella.se.