Snart lanserar vi en digital tjänst för att ansökan om stöd hos oss. Håll utkik!

Rådgivning

Oavsett om du har en tydlig riktning framåt eller om du känner behovet av att reflektera och utforska, så finns vi här för dig. Tillsammans med våra erfarna rådgivare och studie- och yrkesvägledare kan du ta dig från din nuvarande situation till en ny spännande framtid.

Rådgivning 

Omstella erbjuder individuell rådgivning till dig som har blivit uppsagd från ditt arbete på grund av arbetsbrist eller personliga skäl (sjukdom), eller har haft tidsbegränsad anställning som löpt ut. Du tilldelas en erfaren rådgivare som står vid din sida under hela din resa mot ditt framtida arbetsliv. Tillsammans kommer ni att utvärdera dina kompetenser och utforska möjliga yrkesvägar som kan leda till ditt drömjobb.

Rådgivaren stöttar dig i att skapa CV och personliga brev, som ökar dina chanser att bli kallad till intervju. Du får också hjälp med intervju- och presentationsteknik, och hur du förbättrar din närvaro på professionella nätverksplattformar som till exempel LinkedIn. Om du funderar på att starta eget företag, kan du även få vägledning genom den processen.

 

Karriär- och studievägledning

Tillsammans med vår studie- och yrkesvägledare går ni igenom dina alternativ för att vidareutveckla din kompetens, oavsett om det innebär vidareutbildning, specialisering eller uppgradering av dina färdigheter. 

 Du kan också få hjälp med:

  • Ett yttrande till CSN, när du ska söka CSN:s omställningsstöd eller har sökt det redan  
  • Validering av din kompetens
  • Att undersöka utbildningar som inte finns i det reguljära utbildningssystemet

 

Förstärkt omställningsstöd

Vi kan ge förstärkt stöd till dig som har särskilda behov på grund av ohälsa. Exempel på stöd vi kan erbjuda:

  • Tätare rådgivningsmöten
  • Hjälp med kontakt med myndigheter som till exempel Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och din A-kassa
  • Stödsamtal med psykolog eller terapeut

 

Nöjdhetsgaranti

Vi vill att alla ska vara nöjda med den rådgivningen vi erbjuder – därför har du alltid rätt att byta rådgivare hos Omstella.