Snart lanserar vi en digital tjänst för att ansökan om stöd hos oss. Håll utkik!

Vi hjälper dig vidare i arbetslivet

Välkommen till Omstella, omställnings- och kompetensstöd för tjänstemän inom kooperationen, civilsamhället och den idéburna sektorn.

webb_16.9 J1A3080, Välkommen till Omstella, Lisa, Klas och Jessica.jpg

Är din arbetsgivare/organisation ansluten till Omstella?

Skriv in namn eller hela organisationsnummret på din arbetsgivare/organisation.

pexels-vlada-karpovich_16x9.jpg
CSN:s studiestöd

Omställningsstudiestöd

Om du vill studera för att stärka din position på arbetsmarknaden kan CSN:s omställningsstudiestöd vara intressant för dig. Omstella kan hjälpa dig med att skriva ett yttrande till CSN som gör ansökningsprocessen smidigare.

Läs mer om CSN:s omställningsstudiestöd
63dd159b610303ee87cd9815_christin-hume-mfB1B1s4sMc-unsplash_compressed-p-1600.jpg
Privatperson

Har du blivit uppsagd?

Att bli uppsagd kan i stunden medföra oro. Vi stöttar dig på vägen mot nytt arbete, hjälper dig att se möjligheterna du har framför dig och att ta kontrollen över din situation och din karriär framåt. Vi kan också hjälpa dig att stärka din kompetens, starta eget företag och bidra med ekonomiskt stöd.

Läs mer om ditt fulla stöd
webb_16.9 19A2376, Therése, drömmer sig bort.jpg
Privatperson

Anställd och vill stärka din kompetens?

Att vidareutveckla och stärka din kompetens är alltid en bra idé för att vara konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Kompetensstöd kan du få om du vill vidareutveckla dig eller skaffa nya färdigheter inom området du redan jobbar inom. Du kan också nyttja kompetensstödet för att göra en karriärväxling och helt byta yrkesinriktning. Målet med stödet är stärka din position eller din framtida ställning på arbetsmarknaden.

Läs mer om ditt stöd som anställd
webb_16.9 J1A3035, Glad tillsammansbild vid bord, Ylva, Jessica, Klas och Carina.jpg
Företagsrepresentant

Omstella stöttar dig och dina medarbetare

Trygghet, kompetensförsörjning och omställning står högt på agendan inom kooperationen, civilsamhället och den idéburna sektorn. Omstella vägleder verksamheter till bättre möjligheter för anställda att stärka sin kompetens under anställning och vid omställning. Omstella kan även ge vägledning och rådgivning i samband med organisationsförändringar.

Läs mer om stöd för dig som arbetsgivare

Nyheter

  • Vill du börja studera 2024?

    Från och med den 1 oktober kan du ansöka till CSN om du vill få omställningsstudiestöd för en period som börjar någon gång mellan den 1 januari och den 30 juni nästa år. Tänk på...

  • Från trädgårdmästare till hemslöjdsutbildning

    Maja har alltid hållit på med slöjd på fritiden och under Pandemin ökade det intresset. Där började tankarna gro om att arbeta inom hemslöjd på något sätt. Hon är bra på att sam...

  • Ny studie- och yrkesvägledare på Omstella!

    VAD KOMMER DU SENAST IFRÅN? Efter en spännande och utvecklande tid på Vägledning & kompetens och senast på E4W inom karriärvägledning, där jag mött människor som haft behov av a...

Fler nyheter

Aktiviteter

Just nu har vi inga inplanerade aktiviteter, men kalendern fylls snart på.

Till kalendern