Omstella arbetar på uppdrag av Fremia och PTK. Vår målgrupp är arbetsgivare och deras tjänstemän inom kooperationen, civilsamhället och den idéburna sektorn. I våra drygt 5 500 anslutna företag arbetar drygt 45 000 tjänstemän.

Vår vision är: Ett vidare arbetsliv.
Vi skapar ett framgångsrikt och hållbart arbetsliv för tjänstemän inom kooperationen, civilsamhället och den idéburna sektorn.

Vi är specialister på omställning och kompetensstöd och finns till för arbetsgivare och deras tjänstemän inom kooperationen, civilsamhället och den idéburna sektorn. Vi erbjuder tjänster som vägledning, rådgivning och olika ekonomiska stöd och ser till att våra anslutna organisationer, deras tjänstemän samt fackligt förtroendevalda har rätt förutsättningar för lyckade omställningsprocesser och ett livslångt lärande. 

Vi stöttar arbetsgivare inför, under och efter en omställning – och vägleder deras uppsagda tjänstemän till nästa steg i karriären. För anställda tjänstemän, som befinner sig mitt i arbetslivet och behöver utveckla sin kompetens inför framtiden, erbjuder vi olika typer av kompetensstöd. 

Omstella är en stiftelse som drivs utan vinstintresse och styrelsen består av representanter från PTK  och Fremia.  

Omstella grundades 2023 av Fremia och PTK och är omställningsorganisationen för tjänstemän inom kooperationen, civilsamhället och den idéburna sektorn. 

Vår verksamhet finns över hela Sverige.